nygaardmultiservice.dk

Vi giver dig indsigt i de lokale danske firmaers services, produkter, tilbud mm.

Dine stress symptomer kan indikere angst

Alle, som mindst én gang i deres liv har været ramt af stress, ved, at der her er tale om en meget voldsom fysisk og psykisk reaktion. Og alle, som har negligeret deres stress symptomer over en længere periode, kender alt til de fatale følgevirkninger, kronisk stress medfører.

I bund og grund er det slet ikke meningen, at en stress reaktion skal være kronisk, men tvært imod udelukkende tjene til at beskytte os imod øjeblikkelig fare. Når kroppen opfatter en trussel, vil den helt af sig selv sætte et alarm beredskab i værk, og dermed aktivere det, der kaldes det sympatiske nervesystem. Hermed aktiveres og styrkes de funktioner, som kan hjælpe os med at tage hurtige beslutninger – for eksempel om hvorvidt vi skal flygte eller kæmpe – og de funktioner, som understøtter disse beslutninger.

Dette betyder, at blodtilførslen til musklerne øges, og andre kropslige funktioner, som er sekundære i forhold til fight or flight responsen, nedprioriteres. Her er der for eksempel tale om fordøjelsen, hvilket er årsagen til at mange stressramte lider af smerter i mave regionen. Når stress går hen og bliver en vedvarende tilstand, vil kroppen og psyken på sigt slides op. Ingen kan tåle at køre i så højt gear så længe ad gangen.

Søg hjælp, når du oplever stress symptomer

Lider du således af hyppige panik anfald, hvor du sveder meget, hjertet hamrer af sted, og du måske endda har kvalme eller er svimmel? Ligger du ofte vågen hele natten i et mylder af tanker og bekymringer – og har du svært ved at fokusere på dine daglige gøremål?

Så er der rigtig god grund til at lade dig undersøge af en professionel – gerne en ekspert i stress og angst. Det kan nemlig meget vel være, at du ikke lider af stress, men er ramt af en angst lidelse – og så er det en helt anden behandling, som skal til.

Læs mere om stress symptomer og angst på https://www.angstekspert.dk/