nygaardmultiservice.dk

Vi giver dig indsigt i de lokale danske firmaers services, produkter, tilbud mm.

Hvilken varmepumpe skal du vælge?

Hvilken varmepumpe du skal vælge bør du snakke med en autoriseret installatør om. Han er uddannet til at gennemgå din bolig og se, hvor stor varmepumpen skal være for kunne levere den nødvendige varme til din bolig. Alt afhængig af din bolig er stor eller lille, i flere etager kan det komme på tale at indlægge rør, så varmen bliver spredt til de andre rum eller om i skal bruge de tranditonelle radiatorer. Det er noget i sammen med installatøren kan vurdere. Du kan se forskellige typer varmepumper her https://www.gramenergi.dk/.

Der findes 3 forskellige typer af varmepumper

Overordnet set findes der 3 forskellige typer varmepumper. Jord til vand, luft til vand og luft til luft. Den første jord til vand er den mest effektive og også den dyreste, da den kræver at der skal graves rør ned i hele haven, som også skal have en vis størrelse for at den model kan vælges. Det er muligt i nogle tilfælde at grave rørene ned lodret ned i jorden, i stedet for den tradtionelle vandrette. De kan også lægges i vand, hvis du skulle være så heldig at have en sø i baghaven.

Et godt alternativ er luft til vand som fungere efter samme princip, men ikke kræver at der skal graves en hel have op. Det er en ikke hel så effektiv metode, men er også billigere i anskaffelse. Ligesom jord til vand udnytter luft til vand varmepumpen den temperatur forskel der er i jorden eller i luften og omdanner den til energi.

Den 3 og sidste type er luft til luft, som er den mindst effektive, men også langt billigste. Den er mest velegnet til et sommerhus eller en kolonihavehus og kan sikre, at huset på en billig og effektiv måde, kan undgå at få fugt og fugtskader om vinteren.