nygaardmultiservice.dk

Vi giver dig indsigt i de lokale danske firmaers services, produkter, tilbud mm.

Hvordan bliver man elektriker?

Jobbet som elektriker er alsidigt og spændende, og man kommer i kontakt med en masse forskellige mennesker ud over en kollegaer. Men hvordan bliver man egentlig elektriker? Elektriker uddannelse er forholdsvis populær, men er der andre måder hvorpå man kan komme i gang som elektriker? Læs mere her.

Ikke et job for alle

At være elektriker er ikke et job for alle, da det kræver nogle bestemte færdigheder, som ikke alle har. Blandt andet skal man være god til matematik, og så skal man være praktisk anlagt. En elektrikers job er ikke farligt i sig selv, men det siger selv, at når man arbejder med strøm, så kan det gå rigtig galt. Derfor skal du grundigt overveje, om jobbet som elektriker er noget for dig. Hvis du mener det er noget for dig, så er der to måder til hvordan man kan blive elektriker.

Skoleuddannelsen

De fleste elektrikere er gået skolevejen, for at blive uddannet indenfor området. En elektrikeruddannelse tages på en erhvervsskole, eller det der i gamle dage blev kaldt en Teknisk Skole. En erhvervsskole, er en skole der uddanner mennesker inden for specifikke erhverv, hvor de veksle mellem teori og praksis, ligesom at underviserne ofte selv har en baggrund som elektriker. 

Praktikvejen

Det er også muligt at blive elektriker ved at gå igennem en etableret elektriker, og blive lærling. Det betyder dog ikke at man slipper helt for at skulle på skolebænken, men det er en god mulighed til dem der er skoletrætte, eller for voksne er der vil skifte karriere. Det er dog ikke let at finde et firma der vil tage en lærling ind, da de foretrækker at deres lærlinge kommer fra uddannelse, men det er altså muligt. Vil du vide mere om hvordan du kan blive elektriker, eller også har du måske brug for en elektriker. I begge tilfælde, så læs med her: https://eogt.dk