nygaardmultiservice.dk

Vi giver dig indsigt i de lokale danske firmaers services, produkter, tilbud mm.

Hvordan vedligeholder man sit trægulv?

Når du har en bolig, vil du gerne være sikker på, at den er så pæn som mulig og dermed er der en del vedligeholdelse at tage højde for. Det gør sig også gældende, hvis du har et trægulv, da det, i modsætning til andre gulvtyper, nemmere bliver synligt slidt.

Så hvordan holder du dit trægulv? Jo, du skal slibe og efterbehandle dit gulv. Du kan f.eks. få en gulvafslibning fra Gulvkanonen. Og ellers kan du læse mere om, hvordan du vedligeholder dit trægulv og hvornår det skal slibes her.

Første skridt – vurder om du har brug for at slibe gulvet.

Det første du skal gøre, er at finde ud af, om gulvet har brug for at blive slebet. Det gør du, ved at undersøge om lakken på gulvet er blevet slidt. Hvis den er det, er det på tide. Hvis dit gulv ikke er behandlet med lak, kan du også se det på, om gulvet er begyndt at have mange grimme ridser og hakker i overfladen.

Hvor mange slibninger gulvet kan holde til, er meget afhængigt af gulvets slidlag. Hvis det er tykt, kan det holde til flere slibninger, men det afhænger også af, hvor meget der skal slibes af hver gang. Forskellige gulve har også særegnede behov og tit kan du med et gulv, som er behandlet med sæbe eller olie nøjes med f.eks. at rense det og ligge en ny overfladebehandling, hvis skaden ikke er stor.

Gør det selv

Det er efterhånden en af de steder, hvor mange gør det selv. Du skal selvfølgelig være forberedt på at lægge tid og kræfter i det og hvis ikke du stoler på dine egne håndværker evner, er det ofte en bedre og billigere løsning at hyre nogle til det. Hvis du dog er gør-det-selv-typen, kan du nemt leje de nødvendige maskiner i dit lokale byggemarked.